Origanum
Spaghetti z nad Atlantyku z pesto z melisy
Składniki na 4 porcje
Pesto:

Pęczek melisy

5 łyżek oliwy z oliwek

5 ząbków czosnku

sól i pieprz do smaku


Spaghetti:

250 g spaghetti

250 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki

1/2 dużej cebuli, drobno posiekanej

łyżka masła

łyżka oliwy z oliwek

500 g mrożonego szpinaku

 
Sposób przygotowania

1. Przygotuj Pesto: zmiksuj w malakserze melisę, oliwę i czosnek, przypraw do smaku.

2. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.

3. W dużym rondlu rozgrzej na średnim ogniu oliwę i masło. Wrzuć cebulę i smaż do zeszklenia. Wymieszaj ze szpinakiem i gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Dodaj łososia.

4. Dodaj ugotowany makaron i pesto, wymieszaj i podawaj.